Camins vius a la vall de Baiasca

Qui més qui menys coneix el que són els GR, els camins de gran recorregut. Els Camins Vius són menys coneguts i des de fa pocs anys volen recuperar els antics camins que comunicaven uns pobles amb altres i les seves bordes. Al Pirineu n’hi havia molts i ara es facilita el seguir-los.

 

Hem fet una volta per aquests camins per la vall de Baiasca, al Pallars Sobirà. Passat Llavorsí en direcció a Esterri d’Àneu es troba una vall a mà esquerra que puja a Arestui i Baiasca. Des del poble d’Arestui està indicada una ruta circular de unes 5 hores molt interessant per la diversitat de paisatges.

 

Des d’Arestui el camí baixa en picat cap a la serradora, tocant el riu, d’allà hem seguit fins travessar-lo i el camí comença a pujar sense parar, canviant la vegetació completament. Hem passat per boscos quasi fantasmals, hem passat zones d’arbres de ribera, hem caminat per camins molt antics dels que encara se’n conserven les construccions de pedra que fan de marges al camí, hem vist antigues bordes, avui tan sols runes, hem arribat a Baiasca per un camí encantador, al costat del riu, tot verd, amb arbres florits.

 

No hem trobat ningú en tota la volta, excepte al poble de Baiasca i a una borda que s’arreglaven uns joves tocant al riu. Tranquil·litat absoluta, especialment a la part més elevada, en travessar el bosc d’Auressi i les bordes que en porten el seu nom.

 

El temps no ens ha sigut molt favorable, però no ens hem mullat. Per la tardor deu estar preciós, amb tants arbres de fulla caduca. Una volta molt recomanable.

Escribir comentario

Comentarios: 0
Segueix-me a Twitter Follow JosepMCorbella on Twitter