Estany de les Obagues de Ratera

Es preveia un dia molt tranquil meteorològicament parlant i així ha estat, ni un núvol, dia molt clar, molta calor, d’aquells dies ideals per fer muntanya sense preocupar-te per res més que per la muntanya. La contrapartida ha estat que no som els únics que ho hem vist així i els entorns del llac de Sant Maurici han estat molt plens de gent. Molta gent camina però també molta altra puja en taxi. Sí, aquesta rèmora d’altres temps que sigui quin sigui el color del govern no s’aconsegueix canviar. A mi em segueix costant d’entendre que no es puguin collir gerds o bolets i si en canvi es puguin arreglar les pistes per on circulen els taxis i que aquests taxis empudeguin de fum de gasoli cremat fins als 2400 metres d’alçada dels estanys d’Amitges, que ja té nassos que es permeti pujar fins a aquesta a alçada a turistes i dir-ne parc natural. Que els taxis arribin a Sant Maurici, carretera asfaltada, encara ho puc entendre perquè diversos perfils de turistes puguin gaudir del paisatge, però fins Amitges no hi estic gens d’acord.

 

Tornant a l’excursió, hem fet la clàssica volta de Sant Maurici, cascada de Ratera (impressionant d’aigua), estany de Ratera, estany de les Obagues de Ratera, ens hem desviat cap a trobar la pista que baixa d’Amitges, estany de la Cabana, altre cop Ratera (en que ja no hi cabia ningú més, a tots els racons hi havia gent prenent sol o sucant els peus a l’aigua), Sant Maurici i cap al parking de Prat Pierró.

Escribir comentario

Comentarios: 2
 • #1

  Inuit (jueves, 30 junio 2011 19:02)

  Unes fotos precioses, Josep Maria. Tinc moltes ganes de fer alguna d'aquestes rutes amb la meva família.
  Felicitats pel segon premi, encara que penso que la teva foto es merexia el primer, per la qualitat de la imatge.
  Inuits

 • #2

  Josep M (viernes, 01 julio 2011 19:48)

  Gràcies Inuit. A veure si pots fer una volta per aquests racons, hi han rutes per tots els nivells, segur que en trobes alguna que s'adapti a la teva família. Si us agrada la muntanya us ho passareu bé.

Segueix-me a Twitter Follow JosepMCorbella on Twitter