Caminant des de Viladrau per sota el Matagalls

La cara nord del Matagalls, des de Viladrau (Montseny), presenta un desnivell considerable, i una fama d’excursió dura, perdedora i llarga. Sense fer el cim hi han indrets força interessants que mereixen la visita. Prou distanciada de Viladrau com per no trobar ningú hi ha l’ermita de la Mare de Déu de l’Erola, sòlida edificació amb unes planes al voltant que es deuen omplir en dies d’aplecs. Prop d’allà, meravella que al torrent de l’Erola, a l’època de l’any en que estem, hi baixi tanta aigua i sigui tant frondós (falta llum per les fotografies!). A tocar descobrim un bosc de castanyers molt vells, molt grans, impressionant.

 

Seguint un camí que de l’Erola porta a Sant Segimon es troba la petita font de l’Or, i una mica més amunt la vista és impressionant, distingim els cingles de Cabrera, darrera les muntanyes de les Guilleries. Seguim fins una minúscula capelleta anomenada l’Oratori. Si aixequem el cap veiem que estem a sota de Sant Segimon. Arribem fins al torrent de l’Oratori, un altre entorn de frescor i tranquil·litat. De baixada seguim descobrim castanyers vells, algun de caigut al mig del camí, que sembla que s’estigui fossilitzant. Aquests castanyers vells tenen unes formes quasi artístiques, són extraordinaris.

 

La part més pesada de l’excursió és que hi ha multitud de camins, amb molts esbarzers i herbes que hi creixen i els tapen, suposo que hi han influït les pluges de fi de la primavera i començament d’estiu. Però val la pena donar una volta per aquests indrets, millor si us acompanyeu d’un navegador o algú que conegui la zona, ja que des de Viladrau les indicacions són escasses.

Escribir comentario

Comentarios: 0
Segueix-me a Twitter Follow JosepMCorbella on Twitter