Sense fred

Estiu sense fred

Fa només 30 anys als estius també feia calor, però la gent passava calor, es suava una mica, però era com més constant el passar calor, a dins i fora de les vivendes i de les oficines.

Al metro hi feia molta calor. I als cinemes es començava a passar fred perquè ja instal.laven aire condicionat.

 

La majoria de cotxes no tenien aire acondicionat i eren de menys potència que ara, per la qual cosa l'escalfor que produïen i llançaven a l'atmosfera era molt menor.


Als estius de fa més de 30 anys es podia anar tot l'estiu vestit amb una camisa, un polo, una brusa. Només si havies d'estar-te molta estona a la nit a l'exterior, agafaves un jersei. Cap al setembre també calia agafar-lo alguns dies.

El fred augmenta la productivitat

S'està d'acord que amb una temperatura ideal es rendeix més a la feina.


Si passem massa calor el rendiment laboral disminueix.


Vol dir això que a les empreses els interessa posar aire condicionat per millorar la productivitat dels seus treballadors? Probablement sí.

 

Recordem la tradició anglosaxona de viure per treballar, en contrast amb la mediterrània de treballar per viure...

És normal passar fred a l'estiu i calor a l'hivern?

Això és el que et trobes avui a Catalunya. Una despesa inútil d'energia perquè a l'hivern a l'interior de moltes oficines hi fa més calor de la necessària per treballar, i a l'estiu també es fa una despesa inútil, ja que hi fa més fred del que caldria per treballar còmodament.


Es disposa de màquines de produir fred i calor de manera tan fàcil i econòmica que qualsevol oficina, local o vivenda en pot disposar sense malmetre la seva economia. I no diguem a l'administració, ja que paga un altre ...


En conseqüència, a l'hivern sobra calor i cal treure's roba i el dia que no funciona la calefacció tothom passa fred.
A l'estiu, cal endur-se alguna peça de roba més per estar-se treballant, sobretot en feines d'estar quiet, d'oficina.

Per què els homes volen més fred?

Observeu com van vestits els homes a l'estiu i compareu-ho amb les dones.


Uns amb pantalons llargs, mitjons, sabates i en molts casos americana. Les altres amb vestits, de tirants sovint, amb sandàlies i sense mitges ni mitjons.


Lògicament les dones van més adaptades a passar l'estiu. Si a això hi sumem que en general els homes pesen més i tenen una constitució més forta, en resulta que volen més fred.


També podria ser que els homes fan més feines de moure's i moltes dones s'estan més quietes al seu lloc de treball, la qual cosa fa que agafin fred abans quan a un lloc hi ha posat l'aire condicionat.

Segueix-me a Twitter Follow JosepMCorbella on Twitter